ZASADY PRZETWARZANIA ZEBRANYCH DANYCH OSOBOWYCH

Do przetwarzania danych osobowych zebranych w toku wykonywania czynności, o których mowa w art. 2 pojęcie usług detektywistycznych ust. 1, nie stosuje się przepisów art. 13 informacje podawane w przypadku zbierania danych od osoby, której dane dotyczą ust. 1 i 2 oraz art. 15 prawo dostępu przysługujące osobie, której dane dotyczą ust. 1 lit. a, c i g rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1, z późn. zm.).

Pouczenie RODO. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. (dalej RODO), informuje, że administratorem Pani / Pana danych osobowych jest Michał Sokołowski MARKETING-SPY z siedzibą w Grudziądzu. Przetwarzanie Pani / Pana danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO tj. w związku z wykonaniem usługi lub na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Pani / Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu obsługi usługi i nie będą udostępniane innym podmiotom. W związku z przetwarzaniem Pani / Pana danych osobowych przysługują Pani / Panu następujące prawa: prawo dostępu do treści swoich danych, prawo sprostowania swoich danych osobowych, prawo do usunięcia danych, prawo do ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu. Posiada Pani/Pan również prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Podanie danych osobowych jest niezbędne celem zawarcia umowy. W przypadku ich nie podania zawarcie umowy nie będzie możliwe. Jednocześnie informujemy, że nie zbieramy danych osobowych osób odwiedzających nasz serwis oraz danych COOKIES. Nie ma również możliwości zakładania kont osobistych i logowania do serwisu. Natomiast umieszczenie danych kontaktowych Partnerów biznesowych jest dobrowolne na wiosek Partnera. Dane te umieszczane są w celu promocji usług Partnera Biznesowego i mogą być usunięte na żądanie. Skorzystanie z naszych usług jest jednocześnie zgodą na przetwarzanie danych osobowych.

 

Autor: mgr Michał Sokołowski Każdego roku w sektorze prywatnym występuje coraz więcej nadużyć wewnątrz przedsiębiorstw. Mogą to być wszelkie działania na niekorzyść pracodawcy oraz całej organizacji, jak na przykład ogólnie pojęte przestępstwa pracownicze.
Autor: mgr Michał Sokołowski Wręczając prezenty kontrahentom często nie zdajemy sobie sprawy z konsekwencji tego czynu. Lepiej więc wiedzieć kiedy taki prezent faktycznie będzie tylko dowodem sympatii, a kiedy może stać się problemem.
  • Świadomość w kwestii zagrożeń na jakie narażona jest każda organizacja zarówno ze strony ataków zewnętrznych jak i wewnętrznych działań pracowników, może uchronić przed dużymi stratami Waszą organizację.
  • Audyt Śledczy- Dochodzeniowy pomaga w przeprowadzeniu kontroli dotyczących nadużyć i umożliwia wdrożenie procesów naprawczych. Pozwala również na zebranie dowodów w celu ukarania sprawców nadużyć.
  • Przeciwdziałanie korupcji, przestępstwom menadżerskim oraz innym nadużyciom pracowniczym gdzie występuje działanie na szkodę pracodawcy. Kontrwywiad gospodarczy i zabezpieczenie przed działalnością nieuczciwej konkurencji.
  • Nieuchronność kary jest ważnym czynnikiem w powstrzymaniu człowieka przed popełnieniem przestępstwa. Ukaranie przestępcy ma wymiar również prewencyjny jako ostrzeżenie dla ewentualnych naśladowców.
Avatar

"Nasze kompetencje nie bazują jedynie na przeszkolonych teoretykach. Nasze kompetencje zbudowane są na praktyce oraz CASE STUDY!"

mgr Michał Sokołowski

Nasz zespół to same ASY z branży bezpieczeństwa

W skład dedykowanych zespołów specjalnych wchodzą byli funkcjonariusze Wydziałów do Walki z Przestępczością Gospodarczą i Korupcją, funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Audytorzy Śledczy oraz Prywatni Detektywi. W zakresie bezpieczeństwa wspierają nas byli funkcjonariusze BOR oraz Żołnierze Formozy.

Novum s.c. Kancelaria prawnicza. Borzeszkowski J., Kandyba J. ul. Józefa Piłsudskiego 29, 82-500 Kwidzyn Telefon: 605036212
Partnerzy B2B
Novum s.c. Kancelaria prawnicza. Borzeszkowski J., Kandyba J. ul. Józefa Piłsudskiego 29, 82-500 Kwidzyn Telefon: 605036212